Huidspecialiste/Huidcoach sinds 1991

ABotée

anti aging, rimpelcorrecties, medische peeling en huidproblematiek

175

Couperose / Bloedblaasjes

Men spreekt van couperose wanneer er in het gezicht, meestal op de wangen en de neus, verwijde adertjes te zien zijn. Couperose is vaak erfelijk en kan verergerd worden door:

Sterk wisselende temperaturen

Alcohol

Sterk gekruid voedsel

Voornamelijk mensen met een dunne huid en blonde mensen hebben er last van. Het ziet er vaak uit als diffuse roodheid maar wordt veroorzaakt door kleine bloedvaten aan de oppervlakte van de huid.

Deze bloedvaatjes worden ook wel teleangiëctasieën genoemd.
Het is aan te raden het probleem zo vroeg mogelijk te behandelen en stimulerende factoren te vermijden.

Couperose is onschuldig, maar veel mensen vinden couperose wel vervelend.

Behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan couperose ook klachten geven. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Is sommige gevallen is er sprake van rosacea.

Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak onbekend is. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid in het gelaat, kleine bloedvaatjes oppervlakkig in de huid ( couperose) en een branderig of stekend gevoel. Ook kunnen er kleine bultjes/puistjes in de huid voorkomen. Bij couperose speelt met name erfelijke aanleg een rol, Veel buiten zijn in weer en wind en blootstelling aan UV straling kunnen couperose verergeren.

Rosacea is goed te behandelen met Jan Marini of Jeunesse. Behandel zelf uw huid altijd met zachtheid. Was het gezicht altijd met lauw-warm water en gebruik een cleanser voor de gevoelige huid. Voorkom dat de bloedvaatjes in de huid gaan openstaan. Wees voorzichtig met warme dranken, hete kruiden en alcohol. Voorkom sterke blootstelling aan zonlicht door een goed SPF te gebruiken. Door de zon beschadigde huid is gevoeliger voor het ontwikkelen van rosacea.

De behandeling van couperose wordt uitgevoerd met diathermie. Hierbij wordt de vaatverwijding teniet gedaan door de vaatjes dicht te schroeien.De behandeling kan enigszins onaangenaam zijn, maar niet echt pijnlijk. Indien noodzakelijk kan een half uur voor de behandeling een verdovende creme worden aangebracht.

Bij lichte couperose is vaak 1 behandeling al genoeg. Soms 2 of 3 met een tussentijd van 10 dagen. Na de behandeling moet uitgekeken worden voor fel zonlicht en mag 24 uur geen make-up worden gebruikt. Na de behandeling wordt de  huid aangenaam gekoeld en wordt er een SPF 30 aangebracht. Na 1 à 2 dagen is de roodheid weg en ziet men al verbetering. Bij de behandelingen met diathermie geldt een starttarief van € 50,00. Indien er (per behandeling) langer dan 10 minuten nodig is komt er een opslag bij van € 12,50.

Meestal duurt een behandeling tussen de 10 en 15 minuten.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel kunt u de huid thuis koelen met een natte doek. Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen met de SPF 30 van Jan Marini.

——————————————————————————————————————————————-

Steelwratjes c.q. fibromen zijn kleine bindweefselgezwelletjes. Ze komen meestal voor in de nek, oksels, hals. Het verwijderen van steelwratjes wordt met een zgn. coagulator gedaan, waarbij het steeltje als het ware wordt doorgesneden. Meestal hebben de steelwratjes dezelfde kleur als de huid. In andere gevallen zijn de steelwratjes iets donkerder van kleur. Bijna de helft van de mensen heeft steelwratjes. Mensen met diabetes of overgewicht hebben meer kans op het krijgen van steelwratjes De behandeling is niet pijnlijk. Kosten: vanaf € 30,00 (afhankelijk van de hoeveelheid steelwratjes).