Huidspecialiste/Huidcoach sinds 1991

ABotée

anti aging, rimpelcorrecties, medische peeling en huidproblematiek

280Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van Huidproblemen zoals:

– acne

– pigmentvlekken / ouderdomsvlekken/hyperpigmentatie

– littekens .

extreem droge huid, kalk- en schimmelnagels, eczeem.

– rimpels en huidverslapping.

allergie en psoriasis.

Deze huidproblemen kunnen allemaal worden behandeld met Jan Marini ( vroeger heette dit MD Formulations)

Om een goede start te maken met de producten van Jan Marini is een uitgebreide intake van belang. Ik ben door  Jan Marini getraind in het behandelen van uw huidproblemen, en de aangewezen persoon voor een optimaal advies, afgestemd op uw huidconditie.

Huidproblemen zoals: couperose (rode adertjes in het gezicht), steelwratjes, ouderdomswratten en bloedblaasjes kan ik ook voor u verwijderen. Een aantal huidproblemen is hier vermeld. Mocht uw probleem er niet bij staan, dan kunt u mij bellen of mailen en neem ik contact met u op om u erover te informeren.

432

Acne:
Acne is een verzamelnaam van enige, onderling verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes.

Acne Vulgaris ( de meest voorkomende acne soort) of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige talgproductie waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Oorzaken acne:

  • Genetische Factoren
  • Hormonale Factoren
  • Psychologische Stress
  • Omgevingsfactoren
  • Gebruik van medicijnen
  • Hoge vochtigheidsgraad van de omgeving
  • Vette, poriën afsluitende cosmetica
  • Verkeerd voedingspatroon ( bv te veel zuivel)

Hoe wordt het behandeld:

De uitwendige behandeling van de schoonheidsspecialist is er op gericht de hoornlaag dun en zuiver te houden d.m.v. peelings van Jan Marini. Acne is doeltreffend te behandelen als dit in kuurverband gebeurd en in combinatie met thuisproducten van Jan Marini

Pigmentvlekken:

Bij pigmentvlekken ( hyperpigmentatie) is er sprake van huidpigment. Hierdoor ontstaan plaatselijk donkere plekken in de huid. Melanine is het belangrijkste huidpigment; een donkerbruine kleurstof die door bepaalde cellen in de bovenste huidlaag wordt gemaakt. De aanmaak van grote hoeveelheden melanine kan het gevolg zijn van te veel blootstelling aan zonlicht of hormoonveranderingen.

Hoe ontstaat het?

Er zijn veel verschillende oorzaken voor door pigmentatie veroorzaakte verkleuringen van de huid ,dat er voor niemand aan te ontkomen valt. Dan nog zijn sommige risicofactoren te verminderen of zelf praktisch uit te schakelen. Een verkleurde huid kan bijvoorbeeld voorkomen vanwege een acneaanval, maar ook door het ouder worden, veranderingen in je hormoonhuishouding, en zelfs door stress en vochtgebrek in de huid. Uit onderzoek blijkt dat UVA en UVB stralen enkele van de voornaamste veroorzakers zijn van pigmentvlekken en huidverkleuringen. Dat is ook geen wonder. De zon is immers de factor bij uitstek die de huid aanzet tot pigmentatie, ofwel toename van de hoeveelheid pigment in de huid.

Hoe wordt het behandeld?

Hyperpigmentatie kan bij A Botée heel goed behandeld worden met de peeling van Jan Marini. Deze peeling verwijdert in één keer 5 tot 8 dode huidlaagjes. Ook zijn er huidoplichtende behandelingen van Bernard Cassiere. En niet geheel onbelangrijk: U kunt bij A Botée zeer goede SPF’s kopen, die een goedkeuring hebben van de Amerikaanse Skin Cancer Foundation.